CIULAMA GATA
CIULAMA GATA

Ciulama de iepure Mancarea copilariei mele, in fiecare duminica la bunica mea se pregatea aceasta ciulama pe iepure. Va dati seama ce fericita am fost cand am gasit iepure in 
Auchan, l-am dus pana acasa ca pe un trofeu nepretuit, nici nu l-am lasat din brate. Si apoi am facut ciulamaua si a fost la fel de buna cum mi-o aminteam.Ingrediente1/2 iepure (aprox 500 gr)4 linguri ulei100 gr unt3 linguri varf faina300 ml lapte fierbintesare, piperPortii: 3PreparareSe taie iepurele bucati mari care se rumenesc in ulei pe ambele parti. Se toarna apa peste el, cat sa fie acoperita carnea si se fierbe cu capac pentru 40 
minute.* puteti adauga un morcov, o bucatica de telina si o radacina patrunjel cand fierbe iepurele pentru a iesi supa mai gustoasaSe strecoara supa si se retin 600 ml din ea. Bucatile de carne se pun pe o farfurie si se tin la cald.* restul supei il puteti congelaIntr-o oala se pregateste un sos alb folosind untul, faina si laptele amestecat cu supa (900 ml lichid). Folositi instructiunile de aici pentru a pregati 
sosul. Condimentati cu sare si piper cand e gata.Puneti carnea in sos si lasati pe foc mic inca 5 minute sa se incalzeasca.E de preferat sa serviti imediat. Daca faceti cantitate mai mare pe care o veti pastra in frigider tineti cont ca sosul alb se va mai ingrosa, trebuie sa-l 
faceti un pic mai subtire.